» Dubai Vize Evrakları

GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

Serbest meslek erbabı ve çalışan başvuru sahipleri için gerekli belgeler

  • Doldurulmuş Vize Başvuru Formu
  • Emirates rezervasyon numarası ya da biletin kopyası
  • Eğer eski pasaport kullanılıyorsa;

Eski Pasaportlar’da pasaportun belirgin fotokopisi.

  1. ve 3. sayfaları, pasaportun geçerlilik tarihlerini gösteren sayfalar, 60. sayfa Beraberinde seyahat eden pasaportlarına kayıtlı çocuk var ise pasaporta kayıtlı çocukları gösteren 5. sayfa.

Eğer e-pasaport kullanılıyorsa, resimli tek sayfanın fotokopisi

  • Pasaportta kayıtlı çocukların nüfus kağıtlarının fotokopisi (her iki yüzü)
  • Başvuru sahiplerinden her birinin nüfus kağıtlarının her iki yüzünün fotokopisi
  • Açık renkli arka plana sahip 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Başvuru sahibinin adına kayıtlı Ev ya da Cep telefonu faturası;

Adına kayıtlı yok ise aile bireylerinin birinin adınada olabilir.Eşi veya Anne,Baba adına.Eğer şirket hattı kullanıyor ise bunuda sunabilirler ancak faturanın üzerine şirket kaşesi basıp yetkili kişinin imzalaması gerekmektedir.Ayrıca hattın o şahıs tarafından kullanılmakta olduğunu belirten not düşmeleri gerekmektedir.

  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış ve kaşelenmiş  seyahat tarihlerini ve sebebini belirten dilekçe

 

Emekli başvuru sahipleri için gerekli belgeler:

  • Doldurulmuş Vize Başvuru Formu
  • Emirates rezervasyon numarası ya da biletin kopyası

       Not:Emirates dışında başka havayollarından alınan biletler kabul edilmeyecektir.

  • Eğer eski pasaport kullanılıyorsa;

Eski Pasaportlar’da pasaportun belirgin fotokopisi.

  1. ve 3. sayfaları, pasaportun geçerlilik tarihlerini gösteren sayfalar, 60. sayfa Beraberinde seyahat eden pasaportlarına kayıtlı çocuk var ise pasaporta kayıtlı çocukları gösteren 5. sayfa.

Eğer e-pasaport kullanılıyorsa, resimli tek sayfanın fotokopisi

  • Pasaportta kayıtlı çocukların nüfus kağıtlarının fotokopisi (her iki yüzü)
  • Başvuru sahiplerinden her birinin nüfus kağıtlarının her iki yüzünün fotokopisi
  • Açık renkli arka plana sahip 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Başvuru sahibinin adına kayıtlı Ev ya da Cep telefonu faturası ;

Adına kayıtlı yok ise aile bireylerinin birinin adınada olabilir.Eşi veya Anne,Baba adına.Eğer şirket hattı kullanıyor ise bunuda sunabilirler ancak faturanın üzerine şirket kaşesi basıp yetkili kişinin imzalaması gerekmektedir.Ayrıca hattın o şahıs tarafından kullanılmakta olduğunu belirten not düşmeleri gerekmektedir.

  • Yalnız seyahat edenler için, otel rezervasyonu ya da B.A.E’de ikamet eden akraba veya arkadaş tarafından gönderilmiş davetiye mektubu. Bu kişilerin B.A.E’de ki oturma müsaadelerinin kopyası ve oturma müsaadelerinin basılı olduğu pasaportunun resimli sayfa fotokopisi eklenmelidir.

 

Çalışmayan başvuru sahipleri için gerekli belgeler:

  • Doldurulmuş Vize Başvuru Formu
  • Emirates rezervasyon numarası ya da biletin kopyası

Not:Emirates dışında başka havayollarından alınan biletler kabul edilmeyecektir.

  • Eğer eski pasaport kullanılıyorsa;

Eski Pasaportlar’da pasaportun belirgin fotokopisi.

  1. ve 3. sayfaları, pasaportun geçerlilik tarihlerini gösteren sayfalar, 60. sayfa Beraberinde seyahat eden pasaportlarına kayıtlı çocuk var ise pasaporta kayıtlı çocukları gösteren 5. sayfa.

Eğer e-pasaport kullanılıyorsa, resimli tek sayfanın fotokopisi

  • Pasaportta kayıtlı çocukların nüfus kağıtlarının fotokopisi (her iki yüzü)
  • Başvuru sahiplerinden her birinin nüfus kağıtlarının her iki yüzünün fotokopisi
  • Açık renkli arka plana sahip 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Başvuru sahibinin adına kayıtlı Ev ya da Cep telefonu faturası ;

Adına kayıtlı yok ise aile bireylerinin birinin adınada olabilir.Eşi veya Anne,Baba adına.Eğer şirket hattı kullanıyor ise bunuda sunabilirler ancak faturanın üzerine şirket kaşesi basıp yetkili kişinin imzalaması gerekmektedir.Ayrıca hattın o şahıs tarafından kullanılmakta olduğunu belirten not düşmeleri gerekmektedir.

  • B.A.E’de ikamet eden akraba veya arkadaş tarafından gönderilmiş davetiye mektubu. Bu kişilerin B.A.E’de ki oturma müsaadelerinin kopyası ve oturma müsaadelerinin basılı olduğu pasaportunun resimli sayfa fotokopisi eklenmelidir.

 

Öğrenci başvuru sahipleri için gerekli belgeler:

  • Doldurulmuş Vize Başvuru Formu
  • Bilet rezervasyon numarası ya da biletin kopyası
  • Eğer eski pasaport kullanılıyorsa;

Eski Pasaportlar’da pasaportun belirgin fotokopisi.

  1. ve 3. sayfaları, pasaportun geçerlilik tarihlerini gösteren sayfalar, 60. sayfa Beraberinde seyahat eden pasaportlarına kayıtlı çocuk var ise pasaporta kayıtlı çocukları gösteren 5. sayfa.

Eğer e-pasaport kullanılıyorsa, resimli tek sayfanın fotokopisi

  • Pasaportta kayıtlı çocukların nüfus kağıtlarının fotokopisi (her iki yüzü)
  • Başvuru sahiplerinden her birinin nüfus kağıtlarının her iki yüzünün fotokopisi
  • Açık renkli arka plana sahip 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Başvuru sahibinin ya da yakın akrabasının adına kayıtlı Ev ya da Cep telefonu faturası ;

Adına kayıtlı yok ise aile bireylerinin birinin adınada olabilir.Eşi veya Anne,Baba adına.Eğer şirket hattı kullanıyor ise bunuda sunabilirler ancak faturanın üzerine şirket kaşesi basıp yetkili kişinin imzalaması gerekmektedir.Ayrıca hattın o şahıs tarafından kullanılmakta olduğunu belirten not düşmeleri gerekmektedir.

  • B.A.E’de ikamet eden akraba veya arkadaş tarafından gönderilmiş davetiye mektubu. Bu kişilerin B.A.E’de ki oturma müsaadelerinin kopyası ve oturma müsadelerinin basılı olduğu pasaportunun resimli sayfa fotokopisi eklenmelidir.

ÖNEMLİ NOT

  • Gerekli ilave belgeler: Cep Telefonu ya da Ev Telefonu faturası aboneliği, başvuru sahibi ile aynı soyadını taşıyan başka birine de ait olabilir.
  • Vize başvurularına ait vize ücretleri yatırıldıktan sonra iade edilmez.
  • Emirates tarafından sağlanan tüm vizeler tek girişlik vizeler olmasına karşın, eğer yolcuların seyahat programı Dubai’ye birden fazla giriş içeriyorsa, çoklu giriş vizesi birden fazla vize başvurusunda bulunulabilir (gemi seyahatine çıkan yolcular gibi).  Bu durumlarda, vize ücreti her bir başvuru talebine uygulanacaktır.
  • Pasaportun geçerliliği en az 6 ay olmalıdır.
  • Yalnızca T.C. vatandaşları ve Türkiye’de oturma izni bulunan yabancılar vizeye başvurabilir.
  • Emirates tarafından sağlanan vizeleri kullanmak için, Dubai’ye giriş ve Dubai’den çıkış için Emirates Havayolu kullanılmalıdır.
  • Eksik ya da tamamlanmamış belgeler bulunan başvurular kabul edilmez.
  • İşçi, şoför, çiftçi, işletmen, boyacı, inşaatçı gibi bağımsız çalışanların başvuruları ilgili makamlar tarafından kabul edilmez.
  • Vize başvurusunun herhangi bir sebepten ötürü reddedilmesi halinde, başvuru sahibi vize ücretini tekrar ödeyerek yeni başvuruda bulunabilir.